Attekintes-a-Barion-Pixel-mukodeserol

From Barion Documentation
Revision as of 13:17, 4 March 2020 by Lorinczg (talk | contribs) (Created page with "__NOTOC__ {{PageTitle|title= Áttekintés a Barion Pixel működéséről}} A Barion Pixel JavaScript kód, ami lehetővé teszi azt, hogy a segítségünkkel információt s...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Áttekintés a Barion Pixel működéséről

A Barion Pixel JavaScript kód, ami lehetővé teszi azt, hogy a segítségünkkel információt szerezz az oldalad látogatóidról. Egy JavaScript függvényt tölt az oldaladba, amit akkor használhatsz, ha egy látogatód valami olyat cselekszik, amit te követni akarsz (ezeket hívjuk "event"-eknek. A Barion Pixel implementációja és a felhasználói adatok a Barion felé való elküldése a javaslatainknak megfelelő módon teljes mértékben megfelel a GDPR-nak.

A webshopod és a Barion mint a fizetési szolgáltatója jogos érdekkel rendelkezik az adatgyűjtésre annak érdekében, hogy a kártyacsalásokat megelőzze, ami hasznos mind a te webshopod mind a Barion szempontjából. Emiatt legalább az Alap (Base) Barion Pixel implementációja szükséges ahooz, hogy használhasd a Barion Smart Gatewayt. A Barion a Teljes (Full) Barion Pixel által küldött bővebb adatokat is használja erre a célra, de a felhsználók kifejezett beleegyezése és a webshopod és a Barion közötti megállpodás nélkül nem használunk fel semmilyen egyéni felhasználói adatot (Personally Identifiable Information) marketing célra.

A webshopod kedvezőbb feltételeket kaphat a Barion Smart Gateway használatára ha a Teljes (Full) Barion Pixel egy teljes implementációja elkészül az oldaladon egy az útmutatónknak megfelelő hozzájáruláskezelési (Consent Management) rendszerrel együtt. Ez lehetővé teszi, hogy adatokat gyűjtsünk és használjunk marketing célokra, és lehetővé teszi, hogy számodra is szolgáltassuk a Barion Marketing Cloud szolgáltatásait (hamarosan). Ezen előnyökhöz akkor juthatsz hozzá, ha a következők teljesülnek:

Az Alap (Base) Barion Pixel

Az Alap (Base) Barion Pixel a Barion Pixel egy részleges implementációja, ami két célt szolgál. Egyrészt ez kapcsolja az oldaladba a teljes Barion Pixel működéséhez szükséges kódot. Ez azt jelenti, hogy az Alap (Base) Barion Pixel helyes működése minden implementációban szükséges a Barion felé történő adatküldéshez. Szerencsére az Alap (Base) Barion Pixel egyszerűen implementálható, mivel egyetlen bemásolandó kódrészletről van szó. Ezen kívül ha egy velünk partnerségben álló webshopszolgáltató által üzemeltetett webshopod van, mint az UNAS vagy a Shoprenter, egyetlen kattintással is implementálhatod az Alap (Base) Barion Pixelt. Más esetben az Alap (Base) Barion Pixel implementációja egyetlen JS kódrészlet bemásolásából áll a webshopod minden oldalába, amibe be kell illesztened a webshopod Barion Pixel ID-jét.

Mint fentebb is említettük, az Alap (Base) Barion Pixel önmagában nem engedi meg nekünk, hogy jobb feltételeket adjunk a Barion Smart Gateway használatához, és csak korlátolt adatot szolgáltat a felhasználóid tevékenységéről, ami csükkenti az általunk nyújtott szolgáltatások minőségét és mennyiségét. Csak 'init' eventeket küld, ami annyi adattartalommal bír, hogy egy felhasználó megtekintett egy adott oldalt, de nem kapunk részleteket sem az oldal tartalmáról, sem a vásárló tevékenységéről az oldalon belül, mint például a termékek kosárba helyezése. Ugyanakkor az Alap (Base) Barion Pixel elengedhetetlen előfeltétele a a Teljes (Full) Barion Pixel implementációjának, és a Barion Smart Gateway használatának is.

A Teljes (Full) Barion Pixel

A Teljes (Full) Barion Pixel implementációjának alapja egy működő Alap (Base) Barion Pixel implementáció, ezenkívül szükséges hozzá részleteket megadni a felhasználó tevékenységéről az internetes kereskedelem szemszögéből, mint például a megtekintett termékek vagy a kosártevékenységekek részletei. A Teljes (Full) Barion Pixel ugyanakkor részletes felhasználói adatokat szolgáltat, amivel jobb csalásmegelőzést, továbbá ha párosul egy megfelelő hozzáféréskezelési megoldással, marketing jellegű szolgáltatásokat tudunk nyújtani, mint például jobb feltételek a Barion Smart Gatewayhez és a Barion Marketing Cloud szolgáltatásai (hamarosan). Minél jobban követi az implementáció a webshop logikáját és az általunk adott dokumentációt, annál jobb minőségű szolgáltatásokat tudunk nyújtani.

A Teljes (Full) Barion Pixel implementációja különböző "eventekből" áll, amik felhasználói tevékenységeket jelentenek amik rögzítve vannak és a Barion fele továbbításra kerülnek. Ezeknek az eventeknek a küldését vagy az oldal betöltése váltja ki, mint például azok, amelyek a megtekintett oldalról adnak részletes információt, vagy lehetnek egérkattintás által kiváltottak, mint például a kosártevékenységeket vagy a kereséseket rögzítő eventek. Ökölszabályként egy megfelelő implementáció az összes event összes értelemszerű helyen történő implementációjából áll, tehát csak azok az eventek elhagyhatóak, amelyek olyan tevékenységekre vonatkoznak, amelyeket nem lehet az adott webshopban végrehajtani, például ha a webshopban nem lehet keresést végezni.

Honnan kezdjem?

A Pixel implementációjához szükséged lesz a Barion Pixel ID-dre és vagy: